Piscine si Saune personalizate.

orice forme, orice dimensiuni

Piscine Mici: o problemă de perspectivă

29.01.2014

Nu rareori atunci când ne dorim ceva ajungem să fim copleșiți de numărul de probleme și contraargumente peste care dăm în încercările noastre de a ne informa și de a ne concretiza visele. Construcția unei piscine este unul din acele lucruri care se află pe linia subțire dintre „foarte dezirabil” și „foarte nepractic”. Sau cel puțin așa poate părea, până când ne schimbăm puțin perspectiva!

  1. Economisesc spațiu
  2. Cheltuieli mai mici
  3. Design inovativ
  4. Contacteaza-ne!

Economisesc spațiu

 Piscine mici pentru curteO mulțime de potențiali proprietari de piscine renunță repede la acest vis sau se mulțumesc cu soluții de compromis, deoarece consideră că nu au suficient spațiu pentru o piscină clasică. Într-adevăr, majoritatea piscinelor au în jur de 60 de metri pătrați, ceea ce, pentru o curte mică, este o suprafață atât de mare încât ar limita foarte serios funcționalitatea spațiului verde și de joacă rămas.

Iată însă că există soluții ingenioase pentru problema spațiului. Fie că vă doriți o piscină pentru înot, o atracție acvatică pentru curtea dumneavoastră, sau o combinație între funcționalitate și aspect decorativ, există posibilitatea proiectării de „micro-piscine” special pentru spațiul pe care îl aveți la dispoziție, fără a fi nevoie să sacrificați terenul de joacă al copiilor sau răsadurile cu flori.

Pentru înotători, aceste piscine mici de sub 30 de metri pătrați pot fi echipate cu pompe creatoare de curent de apă, ceea ce permite înotul „pe loc”. Avem vești bune și pentru designerul peisagist din dumneavoastră, întrucât amenajarea unei astfel de piscine mici în funcție de viziunea dumneavoastră estetică este mult mai puțin costisitoare și adeseori de mult mai mare impact decât în cazul unei piscine de mari dimensiuni. Nu întotdeauna mărimea face ca un lucru să fie mai frumos!

Cheltuieli mai mici

Costurile de încălzire, pompare și purificare a apei într-o piscină mare nu sunt deloc neglijabile, atât în ceea ce privește echipamentul necesar, cât și costurile lunare în materiale consumabile și energie electrică. Bineînțeles, orice piscină va avea astfel de costuri, însă ele sunt mult diminuate în cazul unei piscine mici. Trebuie menționat că piscinele mici nu sunt recomandate pentru scufundări și sărituri la trambulină, ceea ce înseamnă că pe lângă suprafața lor redusă, ele permit economii substanțiale și din pricina adâncimii limitate în general la maximum doi metri. Un volum de apă mai mic înseamnă cheltuieli de încălzire și de pompare mai mici, toate astea în contextul frumuseții deosebite a unei piscine mici proiectate inteligent.

Design inovativ

Piscine mici moderne pentru curte

Natura întrucâtva utilitară a unei piscine mari este dificil și costisitor de „îndulcit” prin decizii de design – zeci de metri pătrați de mozaic multicolor proiectat pentru fundul și pereții bazinului dumneavoastră pot crea costuri prohibitive, nu doar de construcție ci și de întreținere. În cazul piscinelor mici însă, deciziile de ordin estetic sunt mai ușor de luat și de realizat! Astfel, piscina dumneavoastră ar putea fi, de pildă, dublată de o fântână în stil maur, sau ar putea funcționa ca un spațiu de socializare cochet și relaxant, în care oaspeții dumneavoastră să-și poată răcori picioarele în timp ce stau la taifas pe niște băncuțe de piatră sau praguri mozaicate special construite. Piscina își poate spori astfel atributele de spațiu sportiv cu elementele unui spațiu intim și plăcut de socializare.

Iată cum reinterpretarea unor limitări poate nu numai să le elimine, ci să le transforme în adevărate avantaje – de la beneficiile „verzi” ale unei piscine mici la cele estetice, problemele spațiului, costurilor și aspectului devin dintr-o dată motive de inovație și ocazii pentru expresia creativității!


Contactați-ne pentru mai multe informații și pentru idei pe care le putem pune în slujba confortului dumneavoastră!