Piscine si Saune personalizate.

orice forme, orice dimensiuni

Saune Umede

Saune umede

DESCRIERE GENERALA

Dintre cele 2 tipuri de saune, sauna cu abur (sauna umeda) are o temperatura interioara mai mica si o umiditate mai mare fata de temperatura si umiditatea unei saune uscate.

In timp ce umiditatea in aer a unei saune tinde spre valori de 100%, temperatura este are valori aproximative de 40 – 45C.

Generatorul de aburi este sursa de caldura si de abur a saunei umede si este instalat in afara incaperii saunei.

Sauna umeda este formata dintr-o incapere perfect hidroizolata in care se intrunesc conditiile optime de temperatura si de umiditate.Beneficiile unei saune umede asupra organismului si asupra sanatatii sunt multiple:

  • relaxeaza muschii;
  • curata si hidrateaza pielea;
  • stimuleaza circulatia sangelui;
  • reduce aparitia si intensitatea diferitelor tipuri de dureri;
  • inhalarea aburului este o cura traditionala pentru raceala si nas infundat;
  • momentele relaxante din sauna umeda indeparteaza stresul si relaxeaza mintea;
  • ajuta la problemele de insomnie si asigura un somn mai adanc si odihnitor.


generator de abur pentru saune umede

Generatorul de aburi

Sauna umeda poate fi construita fie sub forma unei cabine prefabricate, cu usa proprie, amplasata in interiorul unei incaperi, fie sub forma unei incaperi din zidarie, cu tavan din gips carton, hidroizolata complet si placata cu mozaic din sticla.

In interiorul saunei se instaleaza bancute pentru sezut (este recomandabil ca suprafata acestora sa fie calda, lucru care se realizeaza cu un covoras incalzitor -electric- ce se inglobeaza in adezivul folosit pentru placarea bancutelor cu mozaic din sticla).

Generatorul de abur se amplaseaza intr-o incapere alaturata saunei (incinta tehnica), de unde va insufla aburul in interior prin intermediul unor conducte si a unor duze dispuse la baza bancutelor.

Construim saune umede inca din anul 1997 si suntem si in prezent unul dintre cei mai importanti furnizori de saune din Romania. Vezi modele de saune umede si cere o oferta!