Piscine si Saune personalizate.

orice forme, orice dimensiuni

Saune

O sauna este o incapere mica, realizata astfel incat in interior sa se gestioneze temperatura si umiditatea dorita. Utilizata in scopuri terapeutice pentru beneficiile ei pentru sanatate, cei mai multi oameni o folosesc pentru relaxare si detoxifiere.

Construim saune inca din anul 1997 si suntem si in prezent unul dintre cei mai importanti furnizori de saune din Romania.

Saune uscate

HOBBIT CONCEPT RO construieste saune inca din anul 1996, avand peste 600 de saune produse si instalate la tot atatia clienti multumiti. Am strans experienta celor peste [...] DETALII ›Saune uscate

Saune Umede

Sauna umeda are o indelungata traditie, care dateaza inca din Roma antica. Sauna cu abur (sauna umeda) are o temperatura interioara mai mica si o umiditate mai mare fata [...] DETALII ›Saune Umede

Istoria saunei

Sauna a fost inventata de catre scandinavi in Finlanda antica si are un istoric bogat. Cuvantul „sauna” isi are originea din limba finlandeza si se refera la baile traditionale finlandeze si la baie in sine.

Primele saune cunoscute au fost cele finlandeze, construie in gropi sapate in pamant si folosite ca si locuinte pe perioada iernii. Aici se gasea un semineu in care se incalzeau pietrele la o temperatura foarte mare, dupa care se turna apa peste pietre pentru producerea aburului, cu scopul de a da o senzatie de crestere a caldurii. Astfel se ridica temperatura atat de mult incat persoanele din interiorul saunei trebuiau sa isi dea hainele jos.

Primele saune finlandeze sunt ceea ce numin noi astazi saune cu fum. Sauna traditionala cu fum este diferite fata de sauna moderna prin modul de functionare: sauna cu fum era incalzita prin incalzirea unei gramezi de roci numite kiuas prin arderea unor cantitati mari de lemn, timp de 8-9 ore, proces urmat de eliberarea fumului, inainte de folosirea saunei. O sauna cu fum bine incalzita, isi va mentine temperatura aproximativ 12 ore.

Ca si rezultat al revolutiei industriale, saunele au evoluat folosind sobe metalice + cosuri de fum. Temperatura medie din interiorul saunei are valori cuprinse intre 70–80 de grade Celsius, insa uneori acestea trec si de 90 °C la fel ca si in cazul unei saune finlandeze traditionale. Aburul se creaza prin stropirea pietrelor cu apa.

Datorita dezvoltarii tehnologice, saunele moderne se gasesc intr-o varietate mare si au o sumedenie de optiuni. Sursele de caldura includ lemn, electricitate, gaz sau alte metode mai putin conventionale precum energia solara. Se pot alege saune umede, saune uscate, saune cu fum, saune cu abur sau saune cu infrarosu. In ceea ce priveste sobele folosite, cele mai importante sobe sunt cele cu incalzire continua si sobele care stocheaza caldura. Sobele care functioneaza cu incalzire continua au o capacitate de incalzire mai mica insa poti fi incalzite mai repede, in timp ce sobele care stocheaza caldura au o capacitate de incalzire mai mare insa incalzirea dureaza mai mult timp.