Piscine si Saune personalizate.

orice forme, orice dimensiuni

Care sunt costurile de intretinere a unei piscine?

12.07.2013

Unul din lucrurile care trebuie luate in considerare in momentul in care va hotarati sa va construiti o piscina este costul intretinerii. Costurile de intretinere a unei piscine este influentat de mai multi factori, putem aminti apa, incalzirea apei si substantele chimice pentru tratarea apei.

Cheltuielile cu apa
Aceste cheltuieli sunt de 2 tipuri. Cheltuiala initiala care presupune umplerea cu apa a piscinei si cheltuilele periodice cu completari de apa. Daca o piscina este construita corect si nu prezinta probleme de hidroizolatie atunci cheltuielile cu completarile vor fi nesemnificative.

Apa se schimba cel mai des la inceperea fiecarui sezon (primavara), daca se pastreaza apa din sezonul precedent veti avea cheltuieli mai mici cu umplerea piscinei. In acest caz trebuie sa stiti ca veti cheltui mai mult pe substantele chimice folosite la limpezirea apei din piscina.

Cheltuieli cu incalzirea apei
Costurile de intretinere a unei piscineCosturile cu incalzirea apei depind foarte mult de temparaturile de afara. Daca e o perioada mai racoroasa atunci cheltuielile vor fi mai mari. Daca doriti sa reduceti aceste costuri, puteti folosi o prelata de vara. Aceasta prelata este folosita pentru conservarea temperaturii apei pe timpul noptii, astfel veti avea apa la temperatura dorita mult mai repede in fiecare dimineata.

Sistemul de incalzire este folosit in special in lunile aprilie, mai si septembrie. In aceste luni zilele si serile mai racoroase vor afecta temperatura apei. Un alt factor este regiunea geografica unde locuiti. In zonele montane sistemul va fi folosit mai intens pe cand in zonele de campie mai rar.

Daca piscina este acoperita atunci sistemul de incalzire a apei trebuie folosit tot anul.

 

Cheltuieli cu pregatirea piscinei pentru iarna
In aproprierea sezonului rece, fiecare proprietar de piscina trebuie sa se gandeasca la protejarea piscinei. In general sunt folosite prelate de iarna care protejeaza piscina de caderile diverselor obiecte nedorite si au rol si de de protejare impotriva posibilelor accidente si substante speciale pentru perioada iernii. Procesul de pregatire a piscinei pentru iarna este mai complex si il vom trata intr-un articol viitor.

Cheltuieli cu firme specializate
Daca doriti ca de intretinerea piscinei dvs sa se ocupe o firma specializata, trebuie sa va alocati un buget de aproximativ 30 – 50 euro (fara tva) pentru fiecare deplasare, aceste costuri difera de la o firma la alta. Aceste costuri cuprind doar manopera. Substantele sau materialele folosite vor trebui platite separat.

Folosirea corecta a echipamentelor pentru filtrare, recirculare, incalzire si tratare vor optimiza cheltuielile de intretinere.

Cheltuielile de intretinere a unei piscine sunt direct proportional cu dimensiunea acesteia. Astfel daca aveti o piscina mica trebuie sa va asteptati la costuri mai mici iar daca aveti o piscina mai mare trebuie sa va asteptati la costuri mai mari.Cheltuielile de intretinere sunt necesare pentru a va asigura confortul si siguranta dvs dar si pentru a proteja piscina.

Pentru orice alte intrebari legate de cheltuielile legate de intretinerea unei piscinei sau despre piscine in general, ne puteti scrie folosind formularul alaturat.