Piscine si Saune personalizate.

orice forme, orice dimensiuni

Finantarea constructiei de piscine pentru hoteluri și pensiuni

30.01.2014

finantarea constructiei de piscine

 


Finanțare nerambursabilă de până la 70% din costul construcției unei piscine

Într-o postare anterioară am vorbit despre oportunitatea deosebită pe care le au hotelurile și pensiunile din România în ceea ce privește construcția de piscine, din perspectiva dorințelor potențialilor clienți, așa cum apar ele reflectate de căutările pe Google. Aceste oportunități sunt cu atât mai tentante acum, când managerii hotelieri pot beneficia de sprijinul Uniunii Europene pentru realizarea acestor proiecte, printr-o finanțare nerambursabilă de până la 70% din costul lucrării, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Fonduri de aproximativ 47 de miliarde de euro pentru dezvoltarea turismului

Pentru a stimula dezvoltarea turismului ca alternativă ocupațională în special în zonele rurale ale României, Uniunea Europeană a alocat deja în anul 2013 fonduri în valoare de 837.255 de milioane de euro. Bugetul pentru 2014 urmează să fie publicat, însă pentru perioada 2014-2020 este estimată o alocare de aproximativ 47 de miliarde de euro. Fără îndoială că o parte substanțială din aceste fonduri vor putea fi accesate prin intermediul PNDR, inclusiv pentru proiectele de dezvoltare (prin adăugarea unor piscine și a altor facilități – spa, saune etc.) a facilităților de cazare turistică.

Cele mai importante condiții în ceea ce privește accesarea acestor fonduri

  • Proprietarii de hoteluri, pensiuni, sau locuințe suficient de spațioase încât să-și dorească integrarea lor într-un circuit turistic au dreptul să depună un proiect de finanțare la PNDR doar dacă dispun de minimum 1.000 de metri pătrați de teren aferent construcției respective.
  • Beneficiarii trebuie de asemenea să fie înregistrați ca microîntreprinderi, din punct de vedere juridic.

Aceste două condiții sunt suficiente pentru demararea unui proiect de finanțare, fiind însă necesară și o doză substanțială de răbdare, întrucât aparatul birocratic poate fi destul de dificil de navigat. Cu toate acestea, beneficiile pe care le pot aduce piscinele și alte facilități de acest fel hotelurilor și pensiunilor interesate pot fi substanțiale, după cum am arătat (în medie, peste 2500 de căutări Google lunare pentru hoteluri cu piscină în întreaga țară, și peste 4500 în cazul pensiunilor cu piscină, fiecare din aceste căutări semnalând un potențial client).

Beneficiarii pot primi în avans pâna la 20% din valoarea eligibilă a proiectului

Contractele de finanțare se vor încheia între Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit și beneficiari, aceștia din urmă putând solicita plata în avans, în valoare de maximum 20% din valoarea eligibilă a proiectului – carevasăzică înainte ca proiectul să fie procesat și aprobat.

Nu ezitați să apelați la experții noștri pentru consultanță și informații esențiale legate de opțiunile care vă stau la îndemână și de costurile de construcție a unei piscine pentru hotelul, pensiunea sau proprietatea dumneavoastră, parte dintr-un circuit turistic.