Piscine si Saune personalizate.

orice forme, orice dimensiuni

Sauna uscata sau sauna umeda?

5.06.2014

Diverse tipuri de saune

Daca ati dori sa va construiti o sauna in propria locuinta sau in SPA-ul detinut, exista cativa factori care ar trebui luati in considerare inainte de a demara constructia. Intai de toate, ar trebui sa decideti ce fel de sauna va doriti: o sauna umeda, cunoscuta de unii ca si “sauna cu aburi” sau o sauna uscata. Exista anumite diferente intre cele doua tipuri de saune, fiecare dintre acestea detinand atat plusuri, cat si minusuri.

Elementele necesare in saune

Unul dintre componentele principale ale saunelor, de orice fel, este un cuptor de lemne, in ultimii ani utilizandu-se si cuptoarele electrice. Pietrele sunt un alt element ce este vital unei sedinte de sauna. Acestea sunt stropite cu apa la un anumit interval de timp, pentru a crea aburi.

Sauna uscata (sau Sauna finlandeza)

Cuvantul “sauna” provine din limba finlandeza, fiind traditionala baie finlandeza, tehnica dezvoltata de-a lungul a peste 2000 de ani. In prezent, acest cuvant este utilizat atunci cand ne referim la o camera sau o incapere special amenajata pentru sedintele de “caldura”, temperatura acestor incaperi ajungand, in medie, pana la 90 de grade Celsius.

In majoritatea cazurilor materia prima utilizata pentru aceste tipuri de saune este lemnul de conifere. Gradul scazut al umiditatii in timpul sesiunilor de sauna permite pastrarea lemnului pe durata indelungata. Sauna este solutia perfecta pentru persoanele ce sufera de afectiuni precum: bronsita sau astm, tensiunea musculara si durerile articulare. De asemenea, o sesiune de sauna este prilejul perfect de a curata in profunzime straturile pielii.

Sauna umeda (sau Hammamul)

Sauna umeda sau cu aburi mai este cunoscuta drept hammam. Aceste tipuri de saune sunt specifice regiunii Turciei, fiind preferate de catre acest popor oriental.

Hammam-ul este construit din marmura si nivelul de umiditate ajunge pana la 100%. In aceste tipuri de saune temperaturile sunt, in general, mai scazute, ajungand pana la 45 de grade Celsius, datorita prezentei aburilor. Sauna umeda are numeroase efecte benefice asupra organismului, precum: eliminarea  toxinelor din organism, o mai buna circulatie a sangelui, o stare de relaxare si de bine, desfunda canalele respiratorii si alina durerile musculare.

Pentru orice detalii despre constructia saunelor umede sau constructia saunelor uscate ne puteti contacta oricand folosind formularul din dreapta!