Piscine si Saune personalizate.

orice forme, orice dimensiuni

Ce tipuri de piscine exista si care sunt diferentele dintre acestea?

7.08.2014

Tipuri de piscine

Ati decis ca va doriti o piscina, fie pentru a va folosi personal de aceasta sau pentru a o utiliza in scopuri comerciale, deschisa publicului? Inainte de a demara constructia propriu-zisa exista numeroase decizii legate de logistica si costuri pe care trebuie sa le luati.

Una dintre hotararile care va influenta conditiile in care se vor desfasura lucrarile, costurile si intretinerea piscinei este tipul bazinului de apa. In prezent, piata de profil ofera cateva varietati de tipuri de piscine, fiecare dintre acestea numarand atat avantaje, cat si dezavantaje.

Piscine din beton

Una dintre cele mai populare tipuri de piscine sunt cele construite din beton. Desi necesita autorizatii de constructie, dureaza mai mult timp sa o finisati, iar costurile sunt mai mari, piscinele din beton va garanteaza o durata mai lunga de utilizare.

La finisarea bazinelor construite din acest material se poate utiliza fie liner, un material impermeabial ce este disponibil in numeroase culori si imprimeuri sau poate fi folosit mozaicul. In plus, bazinele din beton pot fi construite pe orice tip de teren, chiar si pe cele argiloase. Daca va ganditi ca o asemenea piscina ar fi cea potrivita, trebuie sa stiti ca puteti alege intre nenumarate forme si dimensiuni.

Piscinele din beton pot fi de mai multe tipuri: cu cofraj detasabil, cu cofraj pierdut, cu cofraj din polistiren sau structura modulara.  Piscinele din beton construite prin intermediul cofrajului detasabil prezinta o rezistenta de durata, datorita structurii din aluminiu anticoroziv. Aceasta este una dintre cele mai ieftine si rapide solutii de a obtine piscina dorita, deoarece scheletul bazinului este turnat dintr-o singura miscare.

Piscinele construite cu ajutorul cofrajului pierdut reprezinta optiunea cea mai potrivita pentru piscinele de interior, deoarece sunt executate intr-un interval scurt de timp, fiind turnate in cofraje de polietilena de inalta densitate si fiind oferite clientului sub forma unui kit de echipamente complete, ce include atat structura acesteia cat si finisajul.

Daca va doriti o piscina in care apa sa fie mereu calda, atunci ar fi bine sa va ganditi la construirea unei piscine cu cofraj din polistiren, datorita proprietatilor izotermice.

Piscinele din beton cu structura modulara sunt alegerea optima daca ceea ce va doriti este un bazin cu forme sau dimensiuni mai putin uzuale. Scheletul piscinei este construit din blocuri de beton SolidPool, care sunt umplute cu beton dupa instalare. Structura piscinei in acest caz, poate fi finisata in 3 zile.

Piscine din otel

Un al doilea tip de material utilizat pentru constructia unei piscine este otelul galvanizat. Aceste tipuri de piscine necesita si ele obtinerea unei autorizatii de constructie, insa durata de realizare a lucrarilor propriu-zise este mai mica decat in cazul piscinelor din beton. O alta specificitate este faptul ca finisajul piscinelor din otel galvanizat poate fi realizat doar din mozaic, lucru ce poate reprezenta un dezavantaj in unele cazuri.

Forma mai putin obisnuita a viitoarei piscine nu reprezinta un impediment, daca va decideti sa o construiti din otel galvanizat, deoarece acest material permite flexibilitatea in ceea ce priveste forma si dimensiunile. Piscinele din otel galvanizat sunt alegerea cea mai des intalnita printre persoanele care isi doresc o piscina, datorita timpului scurt de executie si a simplitatii procesului de montare.

Piscine din lemn

Daca va doriti foarte mult o piscina, insa nu dispuneti de o suma mare de bani, atunci va puteti indrepta atentia spre la alegerea unei piscine din lemn.

Desi au dimensiuni, forme si adancimi limitate, aceste tipuri de piscine sunt supraterane, iar costul acestora se ridica la jumatate din pretul celorlalte tipuri de piscine. Un lucru important in cazul acestei alegeri este faptul ca piscinele din lemn nu necesita obtinerea unei autorizatii de constructii, scutindu-va de unele griji si micsorand timpul de executie. De asemenea, aceste tipuri de piscine nu cer excavarea locului unde vor fi amplasate, ci doar turnarea unei placi de beton in acele locuri pentru montarea si fixarea piscinei propriu-zise, deranjul fiind minim. In cazul piscinelor din lemn, finisajul poate fi realizat doar cu liner.

Deoarece aceasta este o piscina supraterana, accesul catre puntea acesteia se face cu ajutorul unei scari. Pentru mentinerea unei temperaturi constante a apei se utilizeaza un incalzitor electric sau un schimbator de caldura.

Pentru mai multe detalii despre tipuri de piscine si informatii legate de constructia acestora, ne puteti scrie oricand folosind formularul din dreapta, iar consultantii nostri va vor raspunde in cel mai scurt timp!