Piscine si Saune personalizate.

orice forme, orice dimensiuni

Cand e timpul sa iti renovezi piscina?

4.07.2014

Renovarea piscinelor

Detinerea unei piscine este un lux de care nu multa lume se poate bucura. Acest rasfat implica insa si niste responsabilitati, precum: instalarea unor accesorii absolut necesare bunei functionari, un program bine stabilit de curatare a piscinei si renovari neaparate la anumite intervale de timp sau din diverse cauze. Toate aceste necesitati se reflecta asupra planului financiar, deoarece fiecare dintre acestea presupune un cost. Astfel, este important sa cunoasteti care materiale va vor face sa scoateti o suma mai putin insemnata din portofel, dar vor reusi sa mentina o durata a functionarii mai indelungata.

Cauze pentru renovarea piscinelor:

Inainte de a discuta despre materialele necesare repararii prejudiciului, este important sa aflati cauzele acestuia pentru a-l evita pe viitor.

Exista cateva instante in care renovarea este unica solutie in cazul piscinelor, cum ar fi:

  • aparitia fisurilor in structura de beton a bazinului piscinei;
  • de la bun inceput piscina nu era echipata cu sisteme de filtrare propice, astfel incat igienizarea si curatarea apei se efectua prin schimbul frecvent al acesteia, lucru nu tocmai favorabil pentru functionarea piscinei;
  • mozaicul de pe suprafetele bazinului cedeaza si lipsesc anumite portiuni din el. Aceasta poate fi o mare problema pentru detinatorii piscinelor, deoarece in afara de aspectul inestetic, lipsa acestuia poate afecta structura bazinului de apa.

Solutiile pentru renovarea piscinelor:

Restabilirea mozaicului necesita cateva produse, precum: ciment, un kit special pentru curatarea rosturilor uzate datorita existentei algelor in apa si materiale pentru impermiabilizare. Compusul utilizat la ingrijirea rosturilot este format din ciment amestecat cu rasina. In unele cazuri cand mozaicul nu mai prezinta aceeasi calitate sau unele parti pur si simplu lipsesc, o solutie de mare ajutor este utilizarea liner-ului.

Linerul este un material impermeabil, usor de instalat, foarte rezistent la temperaturi ridicate si, foarte important, asigura hidroizolatia. Este o solutie foarte practica, deoarece este disponibila intr-o varietate larga de culori si imprimeuri. Instalarea acestui finisaj ar necesita aproximativ 3 zile, si ar trebui sa fie efectuata de catre un profesionist in domeniu, pentru a obtine rezultate cat mai bune. Durata de viata a acestui tip de finisaj este de la 15 pana la 20 de ani.

Pentru orice detalii legate de renovarea piscinelor, nu ezitati sa ne contactati folosind formularul din dreapta!