Piscine si Saune personalizate.

orice forme, orice dimensiuni

Cum se intretine o sauna

28.10.2013

Unul din marile avantaje ale saunei este ușurința întreținerii sistemului de încălzire, a încăperii și a lemnului folosit pentru banchete și lambrisare. Sauna se poate dovedi una din cele mai fiabile încăperi ale întregii locuințe, dacă sunt respectate aceste indicații:

  • Lemnul banchetelor trebuie șters de sudoare imediat după fiecare utilizare, întrucât umezeala respectivă îl poate deforma și păta în timp, mai ales în cazul fumătorilor, a căror transpirație conține urme de nicotină.
  • Întotdeauna folosiți o cârpă moale pentru ștergerea lemnului, ca să evitați zgârierea și producerea de așchii.
  • Nu folosiți produse de curățare pe bază de amoniac, întrucât există riscul ca ele să decoloreze lemnul, dându-i o nuanță cenușie.
  • Verificați mereu dacă pietrele vulcanice folosite pentru încălzire sunt întregi. În cazul în care sunt crăpate, sau emană un miros neplăcut, ele vor trebui înlocuite.

În ceea ce privește întreținerea saunei, acestea sunt cele mai importante aspecte de luat în considerare. Mai există însă și câteva recomandări de etichetă, care ar putea prelungi viața saunei dumneavoastră și asigura confortul și siguranța utilizatorilor ei.

  • În majoritatea saunelor din lume, hainele, inclusiv costumele de baie, sunt interzise. Fibrele sintetice pot reacționa neplăcut la temperaturi foarte ridicate ale aerului și mai mult, pot conține clor, mai ales dacă sunt purtate în saună imediat după o baie în piscină.
  • Cu toate că lemnul băncuțelor din saună este aproape steril din picina temperaturii aerului, este recomandată folosirea unor prosoape atunci când se ia loc în saună, pentru ușurarea curățării ulterioare a spațiului și pentru prevenirea absorbției de umezeală.
  • După o sesiune de saună a cărei lungime recomandată nu trebuie să depășească 20 de minute, este necesară o răcorire prin duș rece, așa încât recomandăm instalarea unei facilități corespunzătoare în apropierea saunei.

Simplu, nu-i așa? Folosiți sauna în siguranță și cu respect, și vă veți putea bucura de ea pentru mulți ani, fără să fie nevoie de reparații substanțiale.