Piscine si Saune personalizate.

orice forme, orice dimensiuni

Saune de interior si exterior

20.11.2013

Sauna se poate dovedi una din cele mai inspirate decizii pentru locuința dumneavoastră, date fiind extraordinarele efecte pe care tratamentele frecvente în saună le au asupra sănătății și fortificării organismului. Rămâne însă problema desemnării unui spațiu necesar construcției unei astfel de structuri foarte specializate, necesitând un control termic strict și o arhitectură aparte. Din fericire, problema nu este atât de spinoasă pe cât pare, cel puțin în ceea ce privește sauna de tip clasic, finlandez.

Sauna uscată, finlandeză, se poate amenaja în oricare încăpere dedicată dintr-o incintă. Secretul saunei stă tocmai în simplitatea sistemului, care nu necesită decât izolare corespunzătoare și o sobă specială, ușor de instalat și de dimensiuni reduse. Sauna uscată se poate așadar amenaja într-o încăpere de dimensiuni potrivite în raport cu numărul de persoane din locuință care ar dori să o folosească în același timp – în general va fi vorba de o încăpere ceva mai mică decât o baie principală. Această încăpere va trece apoi printr-un proces de izolare termică, se va lambrisa cu lemn tratat special pentru a rezista la temperaturile foarte înalte pe care aerul din saună le poate atinge și se va echipa cu o ușă etanșă. Odată cu instalarea sobei și a sistemului de iluminat, sauna dumneavoastră va fi gata!

Desigur, în cazul în care casa dumneavoastră nu are o cameră dedicată acestui scop, există soluția saunelor modulare, pentru exterior, care necesită o suprafață redusă și a căror instalare este aproape la fel de ușoară și de rapidă ca și amenajarea saunei interioare. În realitate, saunele exterioare sunt soluția tradițională finlandeză și forma originală a acestei structuri miraculoase, întrucât încă de la inveția ei, o sesiune purificatoare în saună era urmată de șocul termic revigorant al unei băi în zăpadă. Aceste saune modulare, din lemn, pot fi montate și într-un spațiu interior suficient de generos, din nou, în lipsa unei camere dedicate.

Pentru mai multe informații despre saune și procesul de instalare pentru fiecare din ele, puteți să ne contactați folosind formularul alăturat.