Piscine si Saune personalizate.

orice forme, orice dimensiuni

Care este pretul unei piscine?

19.06.2014

Afla pretul unei piscine

In functie de ce variaza pretul unei piscine?

In Romania piata constructiilor de piscine este o piata in formare. Astfel, din acest considerent, aproape singurul criteriu dupa care se orienteaza cei care vor sa-si construiasca o piscina este pretul. Evident, de multe ori acestia se orienteaza spre pretul cel mai mic, ceea ce implica si o calitate pe masura. Din acest motiv, am realizat ca este necesar sa discutam despre costurile construirii unei piscine de calitate.

Pretul unei piscine poate varia destul de mult datorita anumitor factori si, care sunt indispensabili pentru procesul de constructie, precum: marimea piscinei, materialele din care se realizeaza, formele, elementele cu ajutorul carora este accesorizata piscina si imprejurimile acesteia, si daca piscina este acoperita sau nu. Toate aceste lucruri influenteaza factura finala a constructiei piscinei.

Tipuri de piscina si costuri

Posibilitatea de selectie pe piata din Romania in cazul piscinelor nu este foarte dezvoltata si diversificata, cele mai populare bazine de piscina fiind: piscinele din otel si piscinele din beton (piscine prefabricate din cofraje de polistiren, piscine din beton armat sau piscine din beton proiectat sub presiune).

Cel mai accesibil tip de piscina este piscina prefabricata din perete metalic zincat, al caror pret porneste de la 1000 de Euro. Un alt avantaj al constructiilor de acest fel este faptul ca timpul de instalare sau montare a bazinului piscinei este foarte scurt, astfel incat va puteti balaci in apa fara a astepta foarte mult pana la finisarea acesteia.

Pentru regiunile cu temperaturi mai scazute, de deal si munte, ideal ar fi sa alegeti o piscina din beton (construita din cofraje de polistiren), datorita proprietatilor termoizolante oferite de polistirenul aflat in componenta. Acest tip de piscina se potriveste tuturor tipurilor de destinatii, fie ele spatii private sau publice.

Piscinele fabricate din beton, fie armat sau proiectat sub presiune, sunt de o calitate superioara, pretul acestora fiind mai ridicat (incepand de la 6000 de euro). Daca va decideti sa construiti o astfel pe piscina, ar trebui considerati varianta de rebord a piscinei, cu skimmere sau luciu de apa, dupa care placarea piscinei, cu liner, mozaic sau gresie portelanata.

Alti factori importanti

Un alt lucru la care ar trebui sa atrageti atentia atunci cand faceti calculele pentru viitoarea piscina este dorinta de a avea o piscina acoperita. In acest caz, ar trebui sa aveti grija sa va ganditi la modalitatea de incalzire a apei si a dezumidificarii peretilor, care necesita costuri in plus.

Un aspect foarte important este sa nu uitati sa primiti consultanta din partea unei companii autorizate si in cunostinta de cauza in domeniul constructiilor de piscine, pentru a obtine rezultate excelente.

Pentru orice fel de proiecte sau intrebari despre pretul unei piscine, consultantii Hobbit Concept RO va stau la dispozitie cu sfaturi si pareri pertinente!