Piscine si Saune personalizate.

orice forme, orice dimensiuni

Metode pentru mentinerea calitatii apei din piscine

13.05.2014

Metode pentru mentinerea calitatii apei din piscine

Detinerea unei piscine, fie privata sau publica, presupune respectarea cu strictete a unor reguli de intretinere, pentru a obtine si pastra curatenia si claritatea apei. In prezent, piata marfurilor de specialitate ofera o gama intreaga de metode pentru curatarea, tratarea sau filtrarea apelor din piscinele private si cele publice. Nu subestimati importanta metodelor pentru mentinerea calitatii apei din piscine.

Filtrarea apei

Un element vital pentru un proces de intretinere al piscinelor adecvat este instalarea si intretinerea unor filtre. Rolul filtrelor, atat pentru piscinele private, cat si pentru cele publice este de a mentine un nivel ridicat al salubritatii apei, pentru a mentine claritatea acesteia, cat si pentru a preveni raspandirea bolilor infectioase.

O metoda populara in mentinerea calitatii apei din piscine private, cat si a piscinelor deschise publicului este prin intermediul filtrelor cu nisip. Acestea sunt disponibile si instalate in dependenta de caracteristicile piscinei si a preferintelor proprii. De asemenea, filtrarea apei poate fi efectuata si cu ajutorul filtrelor laminate, a vanelor cu sase cai sau a monoblocurilor filtrante, cele din urma fiind una dintre cele mai moderne solutii pentru indepartarea impuritatilor din apele piscinelor. Acestea sunt fabricate din ABS si pot fi utilizate in cazul tuturor tipurilor de piscine.

Tratarea apei

Curatarea apelor si mentinerea calitatii apei din piscine din piscine, publice sau private, se efectueaza prin utilizarea anumitor substante pentru tratarea apei, precum: anti-calcar, substante impotriva algelor, dezinfectante sau floculanti. Acestea trebuie sa fie adaptate si sezonului, iarna piscinele necesitand o rutina de ingrijire putin diferita de cea din timpul verii.

Prin intermediul produselor precum: regulatoare, algicide sau dezinfectanti anumite probleme ce apar frecvent pot fi evitate sau reparate. Astfel, regulatoarele va pot ajuta sa mentineti un Ph potrivit al apei, algicidele contracareaza formarea algelor, iar floculantii mentin claritatea apei si elimina eventuale particule de clor, ce ar putea fi daunatoare pentru ochi si piele.

Curatarea apei

Un alt pas ce v-ar garanta mentinerea calitatii apei din piscine ar fi utilizarea unor echipamente de curatare precum: perii, mincioguri, talpi sau kituri de curatare. Aceasta mare varietate de produse si echipamente destinate ingrijirii va pot ajuta sa aveti grija de piscina intr-un mod simplu si confortabil.

Periile va vor ajuta sa mentineti intr-o stare impecabila peretii si fundul piscinei, fiind disponibile in diverse forme si marimi. Minciogurile sau plasele au drept scop indeparatrea frunzelor sau a altor lucruri ce pot fi gasite in apa piscinei. Exista mincioguri destinate suprafetei apei, cat si adancimilor, acestea fiind fabricate din polipropilena si poliestier durabil.

Piscinele private, cat si cele publice pot fi curatate si cu ajutorul aspiratoarelor hidraulice, carora li se pot atasa talpi de curatare. Talpile in cauza va vor garanta o eliminare minutioasa a elementelor nedorite din apa, cat si curatarea eficienta a fundului piscinei, aspirand si cele mai mici lucruri.

Pentru sfaturi despre echipamentele necesare pentru mentinerea calitatii apei din piscine, ne puteti contacta oricand folosind formularul din dreapta.