Piscine si Saune personalizate.

orice forme, orice dimensiuni

Cum intretinem o piscina si cat ne costa?

17.07.2014

Intretinerea piscinelor

O piscina va poate aduce momente de distractie si balaceala, iar daca o detineti in scopuri publice, atunci aceasta piscina aduce, cu siguranta, si profit.

 

Pentru ca piscina dumneavoastra sa se bucure de succes si sa aduca beneficii, aceasta ar trebui sa fie intr-o stare impecabila. Piscina, fie ea publica sau privata trebuie intretinuta si dupa constructia sa, acest lucru presupunand cateva costuri de care ar trebui sa fiti constient atunci cand incepeti constructia bazinului.

Costructia piscinei

Materialele necesare constructiei, manopera, accesoriile, iluminarea, finisajul, toate aceste lucruri ar trebui luate in calcul si analizate inainte de constructie. Finalizarea constructiei unei piscine nu semnifica insa oprirea investitiei, deoarece pentru a functiona la capacitate optima si pentru a va bucura pe de plin de aceasta, piscina trebuie sa fie intretinuta in mod constant.

 

In primul rand trebuie sa va decideti asupra formei piscinei. In dependenta de modul in care va arata acesta, se va stabili pretul initial al bazinului. Materialele din care este construita piscina si bazinul acesteia sunt elementele cele mai importante. Pe piata exista o intreaga varietate de materiale destinate bazinelor de apa, pretul acestora variind conform calitatii.

 

Printre cele mai populare tipuri de piscine se numara cele construite din beton, otel sau cele supraterane din lemn. Fiecare dintre acestea numara atat avantaje, cat si anumite dezavantaje, dar si costuri diferite. De asemenea, trebuie sa luati in calcul pretul sapaturii, una dintre cele mai chinuitoare parti ale acestui proces.

 

Costul pentru intretinerea piscinelor

Intretinerea piscinelor poate fi efectuata pe cale manual sau automat, cu ajutorul echipamentelor destinate acestui proces. Insa, pentru ambele tipuri de curatare este nevoie de utilizarea unor solutii pe baza de clor sau oxigen activ. Acestea actioneaza in favoarea dezinfectiei si limpezirii apei din bazin.

 

Printre substantele indispensabile mentinerii unui nivel ridicat al curateniei, lipezimii si dezinfectiei apei si a piscinei propriu-zise, se numara: substante regulatoare de pH, algicide, floculanti, clor pentru piscine, substante pentru dedurizarea apei si altele.

 

Fiecare dintre acestea joaca un rol important in intretinerea piscinelor, ca de exemplu pentru spalarea zonelor din inox ale piscinelor (scari), pentru curatarea filtrelor, pentru inlaturarea depunerilor de tartru, curatarea algelor, eliminarea metalelor, stabilizator de clor, reducerea clorului liber si multe altele.

 

Daca va intrebati care ar fi costul minim pentru intretinerea unei piscine, ei bine, trebuie sa aflati ca acesta poate porni de la 50 de Euro si poate ajunge la orice suma, in functie de dorintele si asteptarile persoanei care detine piscina, dar de dimensiunile si cererile bazinului.

 

Pentru mai multe informatii sau detalii despre intretinerea piscinelor ne puteti contacta oricand folosind formularul din dreapta!