Piscine si Saune personalizate.

orice forme, orice dimensiuni

Indepartarea algelor din piscina

21.04.2014

Indepartarea algelor din apa piscinelor

In ceea ce priveste curatarea si intretinerea piscinei, este important ca acestea sa se realizeze regulat pentru a preveni dezvoltarea de alge in apa.

Ce sunt algele?

Alga este acea substanta verde care se lipeste de peretii piscinei si de fundul acesteia, creand, atat timp cat raspandirea sa nu este controlata, probleme de sanatate pentru persoanele care folosesc piscina. Dezvoltarea algelor reprezinta rezultatul unei intretineri rare a piscinei si/sau folosirea necorespunzatoare sau neschimbarea apei la intervalul de timp indicat.

Cum scapam de alge?

Pentru indepartarea algelor din piscina, urmati pasii de mai jos:

  • Utilizati un aspirator de piscina pentru indepartarea algelor in cea mai mare proportie. Curatati algele de pe peretii piscinei cu o perie de bazin speciala. Cumparati o sticla de solutie cu clor si urmati instructiunile de utilizare ale producatorului.
  • Umpleti pe jumatate o galeata cu apa si amestecati cu o cantitate indicata de pastile care contin clor.
  • Porniti filtrul piscinei si adaugati amestecul format mai sus in piscina. Lasati filtrul sa mearga pentru 24 de ore si verificati la intervale constante modul in care actioneaza substanta in piscina. Daca nu observati nicio imbunatatire semnificativa, adaugati o cantitate mai mare de solutie cu clor in piscina.
  • Curatati filtrul periodic pentru indepartarea algelor care s-au prins in sita. Monitorizati piscina cu atentie si, daca algele devin gri sau albe, cad la fund sau incep sa pluteasca la suprafata apei, scoateti-le cu ajutorul aspiratorului de piscina sau cu o tija.
  • Testati apa pentru a ajunge la un pH stabil. PH-ul trebuie sa fie intre 7.2 – 7.6. Adaugati saruri sau lichide specifice pentru a echilibra pH-ul. Asteptati pana nivelul de clor se incadreaza in limitele normale inainte de a folosi piscina din nou.

Pentru orice alte detalii legate de indepartarea algelor, precum si de echipamentele de curatare si intretinere a piscinei, specialistii Hobbit Concept RO va stau la dispozitie oricand.