Piscine si Saune personalizate.

orice forme, orice dimensiuni

De cat spatiu ai nevoie pentru construirea unei piscine?

17.09.2014

De cat saptiu aven nevoie pentru construirea unei piscine

Construirea unei piscine implica numeroase aspecte ce trebuie luate in considerare: desigur bani, energie si spatiu. Printre aceste aspecte, spatiul destinat bazinului, este poate cel mai important. Trebuie sa va asigurati din timp ca portiunea menita sa devina locul constructiei unei piscine corespunde in totalitate cerintelor, iar structura si materialele din care se va construi piscina sunt factorii ce influenteaza in mod absolut spatiul necesar acesteia.

Structura piscinei

Bazinele construite din beton sunt cele ce au cea mai mare nevoie de spatiu, datorita structurii ce trebuie construita. Aceasta are o grosime de 15-20 de centimetri. In plus, de jur-imprejurul acesteia este nevoie de un alt spatiu de 50 de centimetri, unde urmeaza sa fie montate echipamentele si accesoriile aditionale si necesare functionarii unei piscine.

In cazul in care va doriti sa utilizati panouri de otel galvanizat la montarea bazinului piscinei, trebuie sa stiti ca veti avea nevoie de spatiu in plus si in acest caz. Acest tip de constructie necesita 50 de centimentri in jurul perimetrului piscinei.

Incinta tehnica a piscinei

De asemenea, un element de mare importanta pentru construirea unei piscine, ce trebuie planificat cu atentie este localizarea incintei tehnice a piscinei, adica, propriu-zis a echipamentului ce va face ca aceasta sa functioneze fara incidente neplacute. Pentru evitarea unor cheltuieli mai insemnate ar fi benefic ca aceasta sa fie asezata in proximitate de bazinul piscinei. O astfel de pozitionare va reduce si din costurile ulterioare.

Spatiul din jurul piscinei

In concluzie, atunci cand proiectati piscina trebuie neaparat sa luati in consideratie un spatiu de jur imprejurul acesteia, asemeni unei mici terase, ce va facilita accesul in piscina, va preveni murdarirea apei si va avea grija ca teritoriul unde se construieste bazinul sa nu fie inundat.

Pentru informatii personalizate pentru construirea unei piscine, pe spatiul si nevoile dumneavoastra, contactati-ne oricand folosind formularul din dreapta.