Piscine si Saune personalizate.

orice forme, orice dimensiuni

5 sfaturi pentru reducerea costurilor de incalzire a piscinei

20.03.2014

Sfaturi pentru reducerea costurilor de incalzire a piscinei

 

In momentul in care ai o piscina, exista numeroase echipamente de incalzire ce se pot folosi pentru pastrarea temperaturii apei din piscina la un anumit nivel. A avea o piscina nu trebuie neaparat sa insemne o cheltuiala substantiala in plus la factura dumneavoastra de energie electrica. Iata cateva idei eficiente care vor reduce substantial costurile de incalzire a apei din piscina dumneavoastra, permitandu-va sa va bucurati de ea pentru mai mult timp in fiecare an:

1. Folositi o copertina solara

Cea mai mare parte a caldurii apei din piscina dumneavoastra se pierde la suprafata de contact cu aerul. Copertinele solare sunt proiectate in asa fel incat izoleaza termic apa din piscina, prevenind aceste mari pierderi de energie. Mai mult, ele permit o parte din energia soarelui sa patrunda pana la apa de dedesubt, incalzind-o. În consecinta, va trebui sa folositi instalatia de incalzire a piscinei mult mai rar si pentru perioade de timp mai scurte, ceea ce inseamna economii substantiale.

2. Folositi sistemul de incalzire numai atunci cand e nevoie

Adeseori proprietarii de piscine nu sunt constienti de rapiditatea cu care un sistem de incalzire pe baza de gaz, de pilda, poate incalzi apa din piscina. Asadar, se intampla nu arareori ca aceste incalzitoare, in special daca sunt automatizate, sa functioneze mult mai mult decat ar fi necesar. Daca va intocmiti un program stabil de folosire a piscinei – sa spunem, in weekend – puteti porni instalatia de incalzire numai vineri seara.

In functie de dimensiunea piscinei si de eficienta incalzitorului, sambata dimineata ati putea avea o piscina bine incalzita. Opriti sistemul de incalzire duminica seara si lasati-l asa pe tot parcursul saptamanii. Nu uitati, cantitatea de energie necesara pentru incalzire este direct proportionala cu cantitatea de energie pierduta, iar aceasta din urma este direct proportionala cu temperatura apei. Cu alte cuvinte, a mentine instalatie de incalzire pornita de-a lungul saptamanii de teama pierderilor termice substantiale in cazul opririi nu este o mentalitate eficienta.

3. Folositi un sistem alternativ de incalzire – pompa calorica

Pompa calorica foloseste acelasi principiu ca un aparat de aer conditionat, insa in sens invers: condenseaza temperatura din aer pentru a incalzi apa din piscina. Acest aparat poate reduce costurile facturii de gaz, insa necesita energie electrica pentru a functiona.

4. Panouri solare

Panourile solare sunt una din cele mai bune solutii disponibile pentru incalzirea apei din piscina dumneavoastra. Acestea sunt usor de instalat, relativ ieftine si necesita intretinere minima. Dar mai important, nu prezinta decat costurile initiale de instalare. Panourile solare v-ar oferi o mai mare autonomie si economie decat oricare alt sistem, cu singurul dezavantaj al faptului ca depind de stralucirea soarelui ca sa functioneze.

5. Ganditi „verde”

Nu va sfiiti sa combinati aceste sugestii in cel mai eficient mod. Copertina solara, alaturi de panourile solare – iata una dintre solutiile cele mai sustenabile si prietenoase cu mediul inconjurator, fara insa a sacrifica confortul pe care il doriti!
Pentru mai multe informatii si sugestii, apelati la serviciul nostru de consultanta gratuita.