Piscine si Saune personalizate.

orice forme, orice dimensiuni

Ce echipamente utilizam pentru filtrarea si recircularea apei din piscina?

5.09.2014

Echipamente pentru filtrarea si recircularea apei din piscine

O piscina este in majoritatea cazurilor o sursa de relaxare pentru cei care se balacesc in ea, insa cei care isi doresc o asemenea oaza de relaxare sunt constienti si ca piscina necesita un anumit ritual de intretinere, care trebuie respectat pentru a preveni anumite situatii neplacute si pentru a avea parte de o piscina functionala.

De ce este importanta filtrarea si recircularea apei?

Unul dintre cei mai importanti pasi, care trebuie neaparat respectati, este filtrarea si recircularea apei. Aceasta filtrare si recirculare este vitala, deoarece astfel apa din bazin este aspirata, curatata de toate impuritatile si apoi reintrodusa in piscina. Orice proprietar se piscina ar trebui sa indeplineasca aceasta procedura cu strictete.

Filtrarea si recircularea apei din piscina se face cu ajutorul a anumite tehnologii si echipamente. Piata de profil ofera multiple optiuni pentru a mentine aceasta rutina de curatare a apei si pentru a elimina orice griji.
In majoritatea cazurilor, pentru filtrarea si recircularea apei din piscinele publice sau private, elementul principal utilizat este nisipul. Exista mai multe tipuri de nisip, diferenta dintre acestea fiind marcata de gradul de granulatie, iar dimensiunea firelor de nisipse afla intre 0.4 si 0.8 mm. Acest nisip utilizat la filtrarea si recircularea apei trebuie tratat cu substante speciale, iar un avantaj al acestuia este faptul ca trebuie schimbat doar o data la 4 sau 5 ani.

Ce echipamente sa folosesti?

Pentru ca stim ca este destul de dificil sa iti alegi de la inceput toate echipamentele de care ai nevoie, am selectat 3 echipamente pentru filtrarea si recircularea apei pe care ar trebui sa le detina orice proprietar de piscina. Astfel, in cazul in care te numeri printre acesti proprietari, te sfatuim sa-ti achizitionezi si:

Filtre cu nisip

Pentru a utiliza nisipul in scopul filtrarii apei din piscinele publice sau private este necesar un echipament special conceput in acest scop, precum filtrele cu nisip. Acestea sunt disponibile in variante distincte, cu proprietati diferite.

Printre cele mai populare si convenabile filtre se numara: Millenium, Vesubio sau filtre cu nisip filtrant. Filtrul de tip Millenium este fabricat din plastic, pe cand filtrul Vesubio este produs din rasina si sticla. Amandoua filtrele sunt perfecte pentru utilizarea atat in piscinele publice, cat si in cele private. Filtrul cu nisip filtrant sau Cantabric este fabricat de asemenea din rasina si este foarte rezistent la agentii chimici, atat din aer, cat si din apa. Acesta este considerat a fi unul dintre cele mai longevive echipamente de filtrare a apei si este foarte apreciat pe piata internationala.

Pompa de piscine

Pompele ajuta la recircularea eficienta a apei din piscine, ele pretandu-se atat pentru piscinele publice, cat si pentru cele private, si ajutand la mentinerea curateniei apei din bazin.

Vana multiport

Vanele sunt un alt tip de echipamente ce sar in ajutorul proprietarilor de piscine, pentru a usura procesul de filtrare si recirculare a apei. Vana multiport indeplineste mai multe functii, printre care: filtrarea apei piscinei, spalare, drenaj si clatire a apei, pentru aceasta vana recomandandu-se instalarea cu o supapa de siguranta.