Piscine si Saune personalizate.

orice forme, orice dimensiuni

Ce echipamente utilizam pentru curatarea piscinelor?

3.10.2014

Curatarea piscinelor metode si echipamente

Detinerea unei piscine implica anumite atributii, o anumita rutina de ingrijire si curatare ce trebuie respectata cu strictete pentru a va bucura cat mai mult timp de aceasta. Exista doua metode de a va ingriji si curata piscina de toate impuritatile acumulate in apa acesteia: metoda manuala si metoda automata. Amandoua optiuni implica anumite echipamente ce faciliteaza acest proces.

Curatarea piscinelor prin metode manuale

Daca ati decis sa aveti grija de piscina dumneavoastra cu ajutorul echipamentelor de curatare manuale este important sa cunoasteti oferta disponibila pe piata. Astfel, veti descoperi ca aveti de ales intre perii de curatare, minciog, plase.

Periile de curatare

Periile de curatare sunt disponibile in diverse modele, necesare pentru curatarea peretilor si a fundului piscinei. Ele sunt potrivite atat pentru piscinele private, cat si pentru cele publice si sunt fabricate din polipropilena si se utilizeaza cu ajutorul unei tije telescopice.

Minciog

Exista doua tipuri de minciog, cel de suprafata si cel de adancime, cunoscute drept plase. Aceste mincioguri sunt foarte usor de utilizat si ajuta la eliminarea frunzelor, impuritatilor sau a oricaror altor obiecte de la suprafata piscinei sau de la adancime.

Tija telescopica

Pentru a manevra cu o mai mare usurinta accesoriile necesare curateniei veti avea nevoie de tija telescopica (sau maner). Aceasta este fabricata din otel extrudat si este disponibila in diferite marimi, pentru a permite o manevrare mai facila. Tija telescopica se prinde de restul accesoriilor cu ajutorul unui clips.

Plasele

Plasele sunt fabricate din polipropilena si poliestier si pot fi utilizate in cazul oricaror tipuri de piscine.

Talpile de curatare si aspiratoarele hidraulice

In cazul curatarii manuale mai exista si talpile de curatare, ce sunt utilizate impreuna cu aspiratoarele hidraulice. Pentru aspiratoarele hidraulice veti mai avea nevoie si de un furtun flotant. Acestea au lungimi intre 8 si 30 de metri si sunt potrivite pentru bazinele private sau de dimensiuni reduse.

De asemenea, daca va decideti sa aveti grija manual de piscine, exista si un kit de curatare ce include toate accesoriile necesare intretinerii bazinului.

Curatarea piscinelor prin metode automata

Pentru intretinerea automata a piscinelor, exista numeroase optiuni, printre care se numara si tratarea apei cu clor sau utilizarea electrolizei sarii. In plus, pe piata sunt disponibili roboti speciali pentru piscine, atat cele private, cat si cele publice.

Pentru orice informatii legate de intretinerea piscinei, nu ezitati sa ne contactati folosind formularul din dreapta!