Piscine si Saune personalizate.

orice forme, orice dimensiuni

Care este costul construirii unei saune?

20.08.2014

Costul construirii unei saune

Efectele benefice ale saunei sunt bine-cunoscute majoritatii dintre noi. Din aceasta cauza, tot mai multe persoane aleg sa isi construiasca o sauna, fie pentru utilizarea acesteia in scopuri private sau pentru a o face disponibila unei clientele si a obtine astfel profit. Inainte de a incepe constructia ar trebui insa sa aveti clar definite dorintele in ceea ce priveste viitoarea sauna si, foarte important, trebuie sa aveti pregatit un buget pentru cheltuieli. Ca idee, costul construirii unei saune standard, cu dimensiunile 1.5 m x 1.8 m, care include agregat electric si panou de comanda, incepe de la 1900 de Euro. Insa costul construirii unei saune depinde de anumiti factori, iar cei mai importanti dintre acestia sunt dimensiunile saunei, materialele din care este construita si sursa de caldura si accesoriile utilizate.

Materialele folosite la construirea saunei

In majoritatea instantelor, saunele sunt fabricate din lemn, diferenta de pret este stabilita de tipul lemnului utilizat. Printre cele mai populare tipuri de lemn se numara lemnul de cedru, de molid sau de plop. In cazul saunelor umede, sau a hammam-urilor, cum sunt numite, materialele utilizate difera, printre acestea numarandu-se marmura si mozaicul. Bancutele din interiorul cabinei propriu-zise sunt un element important al sesiunilor de sauna, de aceea ar trebui sa fie executate din lemn de cea mai buna calitate. Cel mai des – utilizat tip de lemn pentru realizarea bancutelor este lemnul de Abachi. Acest tip de lemn are proprietati de conductivitate termica reduse, de aceea este cel mai indicat in cazul constructiei de saune.

Sursa de caldura folosita

Un element vital al conceptului de sauna este sursa de caldura utilizata, care poate fi lemn, electricitate, gaz sau alte metode mai putin conventionale precum energia solara. Fiecare dintre acestea prezinta atat avantaje, cat si dezavantaje, pretul acestora variind. De asemenea, o sauna nu se poate lipsi de agregatul electric si de panoul de comanda.

Accesoriile utilizate

Ceea ce face diferenta de pret in costul construirii unei saune sunt accesoriilor alese de catre client. Piata de specialitate ofera nenumarate optiuni de dotari suplimentare a saunelor, pentru a o transforma intr-o adevarata oaza de relaxare. Printre cele mai utile si populare echipamente suplimentare se numara sistemul de aromoterapie, care functioneaza in majoritatea cazurilor cu ajutorul uleiurilor si a esentelor. Acestea exista in prezent pe piata, fiind foarte variate, printre cele mai uzuale fiind: menta, eucalipt sau aromele de citrice. Un alt element care este deseori alegerea clientilor este sistemul de cromoterapie, care efectiv se bazeaza pe ideea ca anumite culori ne pot induce anumite stari de spirit. Astfel, cei care isi doresc o sauna isi pot crea o atmosfera de absoluta relaxare in interiorul cabinei. Panourile radiante cu raze infrarosii sunt un alt accesoriu folositor, ce poate fi adaugat saunei dumneavoastra. Acestea au nenumarate beneficii, atat asupra cheltuielilor ce vizeaza intretinerea saunei, cat si asupra sanatatii. Ar trebui sa fiti constient ca toate aceste accesorii cresc costul construirii unei saune, de aceea ar trebui sa le alegeti cu mare grija. In cazul in care aveti intrebari legate de saune sau doriti sa aflati un pret mai exact pentru tipul de saune pe care doriti sa il construiti, consultantii nostri va stau la dispozitie. Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul din dreapta!