Piscine si Saune personalizate.

orice forme, orice dimensiuni

20 de lucruri pe care trebuie să le stii inainte de a cumpara o piscina in aer liber

21.02.2014

piscina in aer liber

 

Orice model de piscina in aer liber doriti sa va cumparati, fie ca este piscina rezidentiala sau publica, va recomandam sa cititi pasii de mai jos pentru a lua o decizie cat mai usor:

Începeti cu începutul

Oricine a construit vreodată ceva știe cât de importantă e perioada de inspirație dinaintea proiectului, acumularea de materiale vizuale, formarea ideii perfecte. Consultați sursele dumneavoastră de inspirație – emisiuni TV de design exterior, reviste, website-uri – și creați o listă cu elemente pe care le doriți de la piscina dumneavoastră.

O imagine valorează cât o mie de cuvinte

În relația dumneavoastră cu constructorul de piscine private sau publice, comunicarea va trebui să fie cât mai clară și mai directă. Nimic nu vă va ajuta să îi explicați acestuia întocmai ce doriți ca un album cu imagini care să vă ilustreze ideea, fie în întregime, fie element cu element. Poate fi un caiet cu decupaje din reviste, o prezentare PowerPoint sau un simplu dosar cu imagini. Realizarea acestui portofoliu îl va ajuta nu doar pe constructor să vizualizeze ce vă doriți, ci și pe dumneavoastră.

Alegeti forma potrivită

Ca o continuare a primelor două puncte din lista, vă recomandăm să alegeți cu atenție forma piscinei pe care o doriți, întrucât de ea poate depinde integrarea sa în spațiul pe care îl aveți la dispoziție și, mai important, în raport cu stilul dumneavoastră de viață. O piscină clasică, dreptunghiulară, este mult mai potrivită activităților sportive decât o piscina în formă de boabă de fasole sau cu o formă personalizată, fiind însă mai dificil de integrat în natură și într-o viziune estetică și peisagistică mai complexă. Piscinele cu forme „libere” sunt mai estetice și pot fi combinate cu elemente acvatice spectaculoase, dar nu uitați că fiecare formă are avantajele și dezavantajele ei, în funcție de context.

Faceti săpături!

Nu vă speriați, nu ne referim la săpăturile fizice din curtea dumneavoastră – aceea e treaba constructorului. Vă recomandăm doar să faceți cercetări amănunțite în ceea ce privește modelele și opțiunile de construcție a piscinelor la cel mai pragmatic nivel, dincolo de opțiunile de design. De pildă, piscinele exterioare pot să fie din beton, din vinil sau din oțel, fiecare cu seriile lor de avantaje și dezavantaje. Cu cât știți mai mult, cu atât veți fi mai mulțumit la final. Accesați site-ul nostru pentru mai multe informații despre aceste opțiuni!

Reputatia si experienta fac totul

Succesul oricărui proiect de construcții depinde de competența și experiența constructorului – până și cele mai fanteziste proiecte arhitectonice pot să fie realizate perfect de un constructor potrivit, pe când proiecte aparent simple pot să fie complicate infinit de un constructor incompetent. De aceea vă sfătuim să alegeți constructorul piscinei dumneavoastră cu mare atenție și în urma unor cercetări amănunțite despre experiența și reputația sa. Spre exemplu, faptul că Hobbitro a construit până acum 250 de piscine interioare și exterioare din toate cele trei modele disponibile pe piață este un indicator foarte bun al calității lucrărilor pe care le realizăm.

O problemă de vreme

La fel ca în cazul caselor, clima din regiunea dumneavoastră va influența în mod clar modul de construcție și funcționalitatea piscinei dumneavoastră. Trebuie să țineți seama de faptul că piscina nu este doar o groapă izolată, plină cu apă. Există o mulțime de sisteme care asigură confortul și curățenia piscinei dumneavoastră, sisteme care în unele zone sunt doar aspecte opționale, dar în altele devin adevărate necesități. Într-o zonă vântoasă, cu vegetație înconjurătoare abundentă, o copertină specială pentru piscină asigură curățenia luciului de apă atunci când nu este folosit. Într-o zonă mai rece sau mai ploioasă, închiderea piscinei cu o structură specială asigură confort termic și economii pe termen lung în ceea ce privește consumul sistemului de încălzire a apei. Luați în considerare toți acești factori atunci când vă hotărâți să construiți o piscină.

Scopul justifică mijloacele

Atunci când proiectați o piscina in aer liber trebuie să țineți seama care este intenția principală din spatele proiectului dumneavoastră. Vă doriți un spațiu de joacă pentru copii? O facilitate sportivă numai a voastră? O oază de relaxare pentru familie și prieteni? O atracție arhitecturală pentru locuința dumneavoastră? Fiecare din aceste linii de ghidaj poate influența semnificativ modul în care va trebui abordată construcția, cât și elementele specifice de care veți avea nevoie. De exemplu, piscina gândită din start pentru distracția copiilor nu va beneficia cu nimic în plus din partea unei margini „negative” (adică „invizibile”, menită să dea iluzia unei suprafețe nesfârșite de apă), însă va avea nevoie, probabil, de o serie de măsuri de siguranță suplimentare. Cu cât sunteți mai hotărâți în privința scopului piscinei dumneavoastră, cu atât constructorul va fi mai capabil să vă facă pe plac.

Bugetul este întotdeauna de partea dumneavoastră…

Stabilirea unui buget clar și rigid va deveni un adevărat sprijin psihologic pentru dumneavoastră în faza de proiect, în care vă puteți simți ispitiți de o mulțime de elemente care vă pot deturna de la ideea inițială. În relația dumneavoastră cu constructorul, bugetul este foarte important de la bun început, întrucât sfaturile pe care acesta vi le poate oferi, opțiunile și soluțiile la care se poate ajunge vor depinde de această sumă estimată. Nu uitați, creativitatea are întotdeauna nevoie de sprijinul unor limite bine trasate.

…mai ales pe termen lung!

Dincolo de bugetul de construcție efectivă a piscinei, vă recomandăm să luați în considerare și costurile pe termen lung ale întreținerii acesteia. Ele pot fi mult mai mici decât vă imaginați, în special dacă țineți seama de niște pași esențiali în construcția acesteia, însă este bine să vă documentați asupra costurilor de întreținere pe termen lung înainte de a vă angaja la un astfel de proiect, pentru a evita pe cât posibil orice surprize.

Verificati planurile de urbanism locale

Asupra acestui punct, constructorul dumneavoastră vă poate ajuta enorm, însă este important să cunoașteți regulile de urbanism ale zonei dumneavoastră, în special în ceea ce privește politica de impozitare a orașului dumneavoastră, cât și în ceea ce privește cerințele de îngrădire a piscinelor, care pot să difere substanțial de la o comunitate la alta.

Luati în considerare si asigurarea

Construcția unei piscine poate avea un impact asupra asigurării locuinței dumneavoastră – informați-vă asupra acestui aspect și acționați în consecință atunci când stabiliți bugetul și proiectul piscinei.

Controlati compromisurile

Bugetul vă va ajuta, fără îndoială, însă nu trebuie să-l lăsați să vă aducă la compromisuri pe care le veți regreta mai târziu. Atunci când proiectați piscina dumneavoastră, stabiliți acele elemente pe care le doriți cu tot dinadinsul, iar dacă realizarea lor forțează limitele bugetului, discutați cu constructorul posibilitatea economisirii din elemente ale proiectului pe care le considerați mai puțin importante. Prioritizați, și nu renunțați la ceea ce vă doriți cu adevărat – compromisul în această situație va duce, încet-încet, la dezamăgiri.

Controlati consumul de energie

Anumite aspecte ale construcției piscinei dumneavoastră se pot dovedi adevărate investiții pe termen lung! Copertinele speciale, temporizatorii sistemelor de pompare, de încălzire și de iluminat – costurile instalării acestor sisteme se vor amortiza în timp foarte scurt prin impactul pe care îl au asupra facturilor de energie electrică ale piscinei dumneavoastră. Strădui-ți-vă să căpătați aceastră perspectivă de ansamblu și să gândiți pe termen lung.

Piscina in aer liber poate fi „verde”

Nu ne referim aici la culoarea piscinei dumneavoastră – deși desigur că ea poate fi verde, nu vă oprește nimic – ci la amprenta pe care o poate ea lăsa asupra mediului înconjurător. Multă lume crede că piscinele sunt în mod necesar foarte nesănătoase pentru mediu, din pricina consumului de energie electrică și al substanțelor chimice folosite pentru purificarea apei. Însă în ultimii ani s-au făcut progrese remarcabile în acest sens – încălzirea și circularea apei pot fi asigurate aproape în întregime de panouri solare, și există întregi linii de produse de curățire naturale, mult mai puțin periculoase pentru mediu. Documentați-vă asupra acestor aspecte și veți afla că nu trebuie să renunțați la idealul Eco dacă vă doriți o piscină!

Nu uitati de „atractiile acvatice”

Piscina in aer liber vă poate da ocazia să proiectați anumite atracții acvatice deosebite pentru curtea dumneavoastră – de la mini-cascade și fântâni arteziene la stâncării străbătute de mici pâraie artificiale. Sistemele de pompare ale piscinei pot asigura circulația apei și pentru astfel de elemente decorative, care pot înfrumuseța enorm spațiul verde din jurul casei dumneavoastră. Un aspect important de luat în calcul este faptul că astfel de atracții acvatice sunt mult mai costisitor și mai dificil (dacă nu imposibil) de instalat la un timp după construcția piscinei, așa că vă recomandăm să le alegeți încă de la bun început.

Lectia de botanică

Vegetația din jurul piscinei dumneavoastră este un aspect estetic important, însă trebuie abordat cu atenție, atât din perspectiva bugetului, cât și din punct de vedere botanic. De pildă, copacii „dezordonați” (arțarul, castanul, stejarul) pot murdări repede piscina in aer liber. Apoi, sunt copaci și arbuști cu rădăcini care se întind sub sol, la adâncime redusă (mesteacănul, chiparosul), prezentând riscul surpării pereților piscinei. Învățați despre „obiceiurile” vegetației pe care o veți planta în jurul piscinei, pentru a evita astfel de riscuri.

Siguranta înainte de toate

Dincolo de măsurile de securitate cerute de planurile de urbanism locale, puteți lua în considerare câteva aspecte suplimentare, ca de pildă alarme speciale care să vă anunțe dacă a intrat cineva în apă, sau încuietori speciale pentru îngrădiri, pentru a putea controla accesul copiilor la piscină.

Ultimele retusuri

Băncuțe de lemn, piatră sau beton, borduri de gresie, margini de lemn pentru piscina dumneavoastră, toate aceste mici elemente pot contribui semnificativ la confortul și distracția pe care aceasta le poate oferi. Discutați din timp cu constructorul despre instalarea unor astfel de elemente de design.

Accesorii

Pisina dumneavoastră poate deveni un spațiu perfect de întâlnire, de distracție, de relaxare – însă pentru ca totul să fie perfect, uneori e nevoie de ceva mai mult; colacul în formă de rățușcă, mobila de exterior, grătarul – toate acestea sunt simple accesorii, dar contribuie mult la experiența unui weekend în jurul piscinei. Începeți să planificați astfel de achiziții pe măsură ce construcția piscinei dumneavoastră se apropie de final.

Marea deschidere

Bucurați-vă pe deplin de finalizarea acestui proiect masiv cu o petrecere de deschidere pe măsură!